Fujifilm Sonosite Inc. promoveert Richard Fabian tot president en chief operating officer

August 06, 2018

BOTHELL, Washington, 6 augustus 2018 – FUJIFILM Sonosite Inc., specialist in de ontwikkeling van geavanceerde point-of-care echografieoplossingen, heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Richard (Rich) Fabian tot president en chief operating officer van FUJIFILM Sonosite Inc.

“Het doet mij genoegen Rich te kunnen feliciteren met zijn promotie tot president en chief operating officer”, zegt Takaaki Ueda, voorzitter en chief executive officer van FUJIFILM Sonosite Inc. “De enorme ervaring van Rich op het gebied van sales, service, distributie, de toeleveringsketen en productie is essentieel voor FUJIFILM Sonosite Inc.'s voortdurende innovaties op het gebied van point-of-care echografietechnologie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.”

"Het is een grote eer en een voorrecht om leiding te mogen geven aan het team dat aan de wieg heeft gestaan van de ontwikkeling van point-of-care echografie, waarmee artsen in de afgelopen twintig jaar een directe impact hebben gehad op de patiëntenzorg", voegt Rich Fabian, president en chief operating officer van FUJIFILM Sonosite Inc. hier nog aan toe. "Dat is een bijzondere erfenis en we zetten ons er volledig voor in om op een zinvolle en innovatieve manier tegemoet te blijven komen aan de eisen van onze klanten en de mondiale markten."

In zijn nieuwe rol als president en chief operating officer neemt Rich de dagelijkse leiding van FUJIFILM Sonosite Inc. op zich en werkt hij nauw samen met de heer Ueda om de activiteiten van het bedrijf verder uit te bouwen. Rich trad in januari 2017 in dienst bij het bedrijf en bracht meer dan 20 jaar leiderschapservaring in de gezondheidszorg met zich mee. Hij was o.a. 15 jaar werkzaam bij Philips Healthcare, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde en hoog presterende teams opbouwde die consistent sterke bedrijfsresultaten leverden. Hij behaalde zijn MBA aan de Katz Graduate School of Business van de Universiteit van Pittsburgh en een BA in Economie aan de Universiteit van Michigan.

Rich is meer dan twee decennia geleden naar de staat Washington verhuisd en woont momenteel in Kirkland, Washington. Hij houdt van een gezonde, actieve levensstijl en zwemt regelmatig met zijn U.S. Masters zwemploeg.

Ga voor meer informatie over FUJIFILM Sonosite Inc. naar: www.sonosite.com.

Over Fujifilm

FUJIFILM Sonosite, Inc., is innovator en wereldleider in ziekbed- en point-of-care-echodiagnostiek en toonaangevend op het gebied van ultrahoogfrequente micro-echografietechnologie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de omgeving van Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, en wordt vertegenwoordigd door een wereldwijd distributienetwerk in meer dan honderd landen. Dankzij de draagbare, compacte systemen van Sonosite wordt echografie steeds vaker toegepast op alle klinische terreinen doordat ze op kosteneffectieve wijze hoogwaardige point-of-care-echodiagnostiek mogelijk maken in de patiëntenzorg. Ga voor meer informatie naar www.sonosite.com.

FUJIFILM Holdings Corporation in Tokio, Japan, levert innovatieve oplossingen voor tal van bedrijfssectoren wereldwijd door gebruik te maken van zijn diepgaande kennis en fundamentele technologieën ontleend aan fotografische film. De eigen kerntechnologieën leveren bijdragen op het gebied van gezondheidszorg, grafische systemen, zeer functionele materialen, optische apparatuur, digitale beeldbewerking en documentproducten. Deze producten en diensten zijn gebaseerd op de uitgebreide portfolio van chemische, mechanische, optische, elektronische en beeldtechnologieën. In het jaar tot en met 31 maart 2018 behaalde het bedrijf wereldwijd een omzet van 23 miljard dollar bij een wisselkoers van 106 yen voor 1 dollar. Fujifilm streeft naar verantwoordelijk milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ga voor meer informatie naar www.fujifilmholdings.com.

###

Alle hier vermelde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun geregistreerde eigenaars.

CONTACTPERSOON:
Lauren Geloso
Fujifilm
+1 914 789 8303
lgeloso@fujifilm.com

Share