Sonosite-systemen helpen artsen bij Medanta betere patiëntenzorg te leveren

June 04, 2019

 

The Economic Times: Healthworld bracht onlangs een korte documentaire uit die onderzoekt hoe point-of-care echografie patiëntenresultaten verbetert in Medanta Hospital - The Medicity in Gurugram, een van de meest toonaangevende ziekenhuizen met meerdere specialismen in de regio Delhi in India. In de documentaire interviewt Healthworld point-of-care artsen in het ziekenhuis over hun ervaringen met POCUS.

Het Medanta-team maakt momenteel gebruik van de Sonosite M-Turbo en Sonosite Edge Color Doppler echografiesystemen. Op de afdelingen anesthesie en intensive care hebben deze apparaten de kosten met betrekking tot procedurele complicaties helpen verlagen en tegelijkertijd de patiëntveiligheid verhoogd.

Dr. Sangeeta Khanna, directeur Anesthesia & Critical Care, zegt dat door het gebruik van point-of-care echografie in hun praktijk de slagingspercentages van regionale zenuwblokkades is gestegen tot 97-99% met een aanzienlijke afname van complicaties onder verschillende groepen patiënten.

Directeur Critical Care Medicine dr. Deepak Govil legt uit dat Sonosite-systemen robuust zijn, een reinigbare console hebben en tijdens noodsituaties eenvoudig kunnen worden ingezet op verschillende afdelingen. Hij is van mening dat point-of-care echografie essentieel is voor de behandeling van ernstig zieke patiënten, omdat deze de nauwkeurigheid van de procedurele begeleiding met bijna 100% verhoogt. Volgens dr. Govil moet POCUS door alle artsen worden toegepast in hun dagelijkse routine.

Dr. Deep Arora, directeur orthopedische anesthesie, verklaart dat met echografiegeleide zenuwblokkades het voorschrijven van opioïden drastisch kan worden verminderd. Bovendien kunnen nieuwere blokkades zoals fasciale vlakke blokkades eenvoudig met point-of-care echografie worden uitgevoerd. 

Share