Fujifilm Sonosite Inc. benoemt nieuwe directieleden

August 06, 2018

Takaaki Ueda benoemd tot voorzitter en chief executive officer en Rich Fabian gepromoveerd tot president en chief operating officer

BOTHELL, Washington, 6 augustus 2018 – FUJIFILM Sonosite Inc., specialist in de ontwikkeling van geavanceerde point-of-care echografieoplossingen, heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Fujifilm-oudgediende Takaaki Ueda tot voorzitter en chief executive officer van FUJIFILM Sonosite Inc., naast zijn bestaande functies als president en CEO van FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc. en FUJIFILM New Development U.S.A., Inc. Daarnaast is Rich Fabian gepromoveerd tot president en chief operating officer van FUJIFILM Sonosite Inc. De bestuursbenoemingen volgen op de terugkeer van Masayuki Higuchi naar Tokyo als algemeen adjunct-directeur wereldwijde financiën en accounting van FUJIFILM Corporation.

“Namens alle medewerkers van FUJIFILM Sonosite Inc. zijn we de heer Higuchi uiterst dankbaar voor zijn bijdrage aan het bedrijf en wensen we hem veel succes in zijn belangrijke nieuwe functie”, zegt Takaaki Ueda, voorzitter en chief executive officer van FUJIFILM Sonosite Inc. “Vooruitkijkend naar de toekomst verwelkom ik de promotie van Rich Fabian tot president en chief operating officer. Zijn enorme ervaring op het gebied van sales, service, distributie, de toeleveringsketen en productie is essentieel voor de voortdurende innovatie van point-of-care echografietechnologie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten.”

Doordat de heer Ueda ook president en CEO is van FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc. en FUJIFILM New Development U.S.A., Inc., heeft hij ervaring met de ontwikkeling van nieuwe medische producten, ongeëvenaarde klantenservice en bedrijfsontwikkeling. Daarnaast zal deze benoeming leiden tot meer samenwerking en synergie tussen alle groepen en businessunits binnen het bedrijf. Voorheen was de heer Ueda algemeen directeur van de wereldwijde divisie endoscopiesystemen van Fujifilm, waar hij dankzij daadkrachtig handelen de groei en ontwikkeling van de divisie enorm wist te bevorderen. Onder zijn leiderschap werd de portefeuille met endoscopieproducten van Fujifilm een van de grootste en meest concurrerende ter wereld.

Als nieuw benoemde president en chief operating officer neemt de heer Fabian de dagelijkse leiding op zich en werkt hij nauw samen met de heer Ueda om de activiteiten van het bedrijf verder uit te bouwen. De heer Fabian trad in januari 2017 in dienst bij het bedrijf en bracht meer dan 20 jaar managementervaring in de gezondheidszorg met zich mee. De heer Fabian is o.a. 15 jaar werkzaam geweest bij Philips Healthcare, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde en hoog presterende teams opbouwde die consistent sterke bedrijfsresultaten leverden.

Ga voor meer informatie over FUJIFILM Sonosite Inc. naar: www.sonosite.com.

Over Fujifilm

FUJIFILM Sonosite, Inc., is innovator en wereldleider in point-of-care-echografie aan het ziekbed en toonaangevend op het gebied van ultrahoogfrequente micro-echografietechnologie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, en wordt vertegenwoordigd door een wereldwijd distributienetwerk in meer dan honderd landen. Dankzij de draagbare, compacte systemen van Sonosite wordt echografie steeds vaker toegepast op alle klinische terreinen doordat ze op kosteneffectieve wijze hoogwaardige point-of-care-echografie mogelijk maken in de patiëntenzorg. Ga voor meer informatie naar www.sonosite.com.

FUJIFILM Holdings Corporation in Tokio, Japan, levert innovatieve oplossingen voor tal van bedrijfssectoren wereldwijd door gebruik te maken van zijn diepgaande kennis en fundamentele technologieën ontleend aan fotografische film. De eigen kerntechnologieën leveren bijdragen op het gebied van gezondheidszorg, grafische systemen, zeer functionele materialen, optische apparatuur, digitale beeldbewerking en documentproducten. Deze producten en diensten zijn gebaseerd op de uitgebreide portfolio van chemische, mechanische, optische, elektronische en beeldtechnologieën. In het jaar tot en met 31 maart 2018 behaalde het bedrijf wereldwijd een omzet van 23 miljard dollar bij een wisselkoers van 106 yen voor 1 dollar. Fujifilm streeft naar verantwoordelijk milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ga voor meer informatie naar www.fujifilmholdings.com.

###

Alle hier vermelde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun geregistreerde eigenaars.

CONTACTPERSOON:
Lauren Geloso
Fujifilm
+1 914 789 8303
lgeloso@fujifilm.com

Share