Managementteam

Jun Higuchi, voorzitter en chief executive officer

Jun Higuchi Mr. Jun Higuchi is in september 2019 benoemd tot voorzitter en CEO van FUJIFILM Sonosite, Inc., en vervult deze rol naast zijn bestaande rollen als voorzitter en CEO van FUJIFILM New Development U.S.A., Inc. en FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc. De heer Higuchi trad in 1991 bij Fujifilm in dienst en raakte in 2010 betrokken bij de medische industrie toen hij de bedrijfsontwikkelingsgroep binnen de farmaceutische afdeling kwam versterken. Hij werd in 2012 gepromoveerd tot president en CEO van FUJIFILM Turkije, en nam in 2015 de rol van president en CEO van FUJIFILM Midden-Oosten op zich. Tijdens zijn jaren bij deze divisies toonde de heer Higuchi krachtig leiderschap bij zijn management van meerdere bedrijven en bij de uitbreiding van bedrijfsactiviteiten.
 

Rich Fabian, voorzitter en chief operating officer

Rich FabianRichard (Rich) Fabian trad in januari 2017 in dienst bij FUJIFILM Sonosite, Inc. en bracht meer dan 20 jaar leiderschapservaring in de gezondheidszorg met zich mee. Als voorzitter en chief operating officer heeft Rich de leiding over het mondiale bedrijf. Voordat hij bij FUJIFILM Sonosite kwam werken, was Rich 15 jaar werkzaam bij Philips Healthcare waar hij diverse leidinggevende functies bekleedde. Hij was onder meer vicepresident verkoop en marketing voor Noord-Amerika, vicepresident en algemeen directeur van een wereldwijde bedrijfseenheid en vicepresident marketing voor beeldvormingssystemen. Hij bouwde uitstekend presterende teams op die consistent goede bedrijfsresultaten leverden. Rich behaalde zijn MBA aan de Katz Graduate School of Business van de Universiteit van Pittsburgh en een BA in Economie aan de Universiteit van Michigan.
 

Diku Mandavia, MD, Senior Vice President, Chief Medical Officer

Diku Mandavia Diku Mandavia, MD, FACEP, FRCPC, is in 2007 bij Sonosite in dienst getreden als medisch adviseur en werkt momenteel als chief medical officer voor zowel FUJIFILM Sonosite, Inc. als FUJIFILM Medical USA. Hij is ook een Clinical Associate Professor in Noodgeneeskunde aan de Universiteit van Zuid-Californië en was van 1998 tot 2010 een Attending Staff Physician in Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Dr. Mandavia is stichtend lid en voormalig voorzitter van de ACEP Ultrasound Section en medeauteur van de ACEP Ultrasound Guidelines. Hij doceerde duizenden artsen wereldwijd, gaf lezingen op meer dan 200 medische congressen en werd door ACEP uitgeroepen tot Uitmuntend Spreker van het Jaar. Dr. Mandavia heeft ook meegewerkt aan meer dan 90 publicaties en is mede-directeur van de National Resuscitation Conference. Hij behaalde zijn medische diploma aan de Memorial University in Canada, voltooide zijn stage in Los Angeles County+USC Medical Center en is een afgestudeerde van het Stanford Executive Program.
 

Gerald Ng, chief financial officer

Gerald NgGerald (Gerry) Ng is als chief financial officer verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële planning, analyse, administratie, activiteiten en diensten van FUJIFILM Sonosite, Inc. Samen met de rest van het managementteam speelt hij ook een integrale rol in de ontwikkeling van de financiële strategie van het bedrijf. Gerry was recentelijk CFO voor Fluke Networks en heeft als CFO voor Medtronic Physio-Control en VP van Financiën voor Spiration uitgebreide ervaring opgedaan in de sector van medische hulpmiddelen. Gerry begon zijn professionele carrière bij KPMG Peat Marwick. Hij behaalde een BA aan de University of Washington en een MBA aan de Northwestern University Kellogg School of Business.
 

Shinji Otokuni, vicepresident R&D echografie

Shinji OtokuniShinji Otokuni heeft 26 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van medische apparatuur bij Fujifilm en heeft het bedrijf geholpen 20 producten op de markt te brengen. Shinji Otokuni heeft een achtergrond in de werktuigbouwkunde en trad in 2017 in dienst bij Sonosite. Shinji heeft een belangrijke rol gespeeld in het team van Fujifilm China, waar hij vier jaar lang werkte, onder andere aan de ontwikkeling van röntgenapparatuur voor de Chinese markt.
 

Amanda DePalma, vicepresident marketing

Amanda DePalmaAmanda DePalma trad in december 2019 in dienst bij FUJIFILM Sonosite, Inc. als vicepresident marketing. In haar functie is ze eindverantwoordelijk voor alle marketingaspecten van ons bedrijf. Amanda heeft meer dan 25 jaar ervaring in marketing, strategie en sales bij bedrijven zoals Guidant, Abbott Vascular, Kimberly-Clark Healthcare en Edwards Lifesciences. Ze heeft de leiding gehad over uitstekend presterende teams tijdens de ontwikkeling en introductie van meer dan 30 producten en oplossingen. Amanda's ervaring in de gezondheidszorg omvat verschillende klinische gebieden, met een nadruk op cardiologie, vasculaire geneeskunde, chirurgie, anesthesiologie en intensive care. Amanda heeft een passie voor het bevorderen van diversiteit op de werkplek en is actief betrokken bij MedtechWomen en het AdvaMed Women's Executive Network. Ze behaalde haar BS in Marketing en MBA aan de Universiteit van Florida.
 

Kai Fukuzawa, Vice President, Global Distributor Sales en Strategic Planning

Kai FukuzawaSinds 16 november 2016 is Kai Fukuzawa vicepresident Global Distributor Sales voor alle wereldwijde distributiemarkten en vicepresident Strategic Planning. Hij was eerder vicepresident corporate planning en vicepresident sales bij FUJIFILM Sonosite, Inc. voor onder meer de Japan, China, India en Rusland. Kai was eerder ook algemeen directeur van de divisie Medical Systems & Ultrasound Business bij FUJIFILM China. Hij was verantwoordelijk voor de succesvolle invoering en uitbreiding van de point-of-carebusiness in de Chinese markt. Daarvoor bekleedde Kai meer dan 11 jaar diverse functies binnen de divisie Corporate Planning van FUJIFILM Corporation en FUJIFILM Holdings in Tokio, Japan.
 

Greg Nesbitt, Vice President, Global High Frequency

Greg NesbittGreg Nesbitt heeft uitgebreide leiderschapservaring in de commerciële sector en een overtuigende staat van dienst op het gebied van preklinische en klinische medische beeldvorming. Greg begon zijn carrière bij GE Healthcare, waar hij 14 jaar verschillende leidinggevende en bedrijfsfuncties in de commerciële sector bekleedde. Tijdens zijn periode als Vice President voor de Healthcare Analytics-afdeling van Wolters Kluwer verstrekte hij geavanceerde analyses en advies aan de farmaceutische en life sciences-sector. Greg werkte de afgelopen tien jaar als vicepresident bij Philips Healthcare en gaf er met succes leiding aan grote commerciële teams. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de algemene commerciële IDN-strategie en de Enterprise-organisatie bij Philips.
 

Peter Gray, Vice President Sales - Noord-Amerika

Peter GrayPeter Gray heeft 32 jaar verkoop- en leiderschapservaring in zowel medische financiële als wegwerpproducten. Peter is in 2008 bij FUJIFILM Sonosite, Inc. begonnen als Region Business Director en heeft sindsdien meerdere functies gehad. Hij was onder meer Zone Sales Director (Oost) en Director of Sales (VS). Momenteel is hij Vice President Sales voor Noord-Amerika. Peter behaalde zijn bachelordiploma aan de Michigan State University en begon zijn medische verkoopcarrière bij Sandoz Nutrition (nu Nestlé Health Science) voordat hij verkoopfuncties bekleedde bij Steris en Philips Ultrasound.
 

Mike Prutting, Chief Human Resources Officer en Vice President - IT & Travel

Mike PruttingMike Prutting is Chief Human Resources Officer en Vice President IT & Travel voor FUJIFILM Holdings America Corporation. Mike is afgestudeerd aan de Rutgers University in New Jersey, de VS, en heeft sinds zijn indiensttreding bij Fujifilm in 1996 diverse vooruitstrevende HR- en algemene managementfuncties bekleed bij diverse onderdelen binnen het bedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en succesvolle invoering van het Noord-Amerikaanse regionale hoofdkantoor-concept en diens functie als centrum voor gedeelde diensten. Mike gaf tevens leiding aan de implementatie van een wereldwijd talentmanagementprogramma en de introductie van Fujifilm Way Training, een trainingsprogramma bedoeld om medewerkers van Fujifilm wereldwijd van een gemeenschappelijke bedrijfstaal en methodologie te voorzien. Hij is momenteel voorzitter van de raad van bestuur voor de CHRO-leiderschapsconferentie en is lokaal bestuurslid van de American Heart Association in Westchester County, de VS. Mike is meest recentelijk betrokken geweest bij de overname van tien nieuwe bedrijven en is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van Fujifilms groeiende aanwezigheid op het terrein van de biowetenschappen.
 

Page Category: