Webinars

 

Webinars over point-of-care-echografie (on demand)

Point-of-Care Neonatal Ultrasound

On demand presentatie / Dr. Pradeep Suyawanshi, professor en hoofd afdeling neonatologie aan het BVDU Medical College in Pune, India, presenteert Point-of-Care Neonatal Ultrasound. In dit webinar zal Dr. Suryawanshi casestudy's bespreken, waaronder managementveranderingen, beperkingen van point-of-care echografie en hij geeft een omschrijving van de juiste training in echografie in neonatologie.
Voor directe toegang tot de webinar hier registreren

Geavanceerde evaluatie van de rechterventrikel

Presentatie op aanvraag / Robert Arntfield, MD, presenteert deze webinar over geavanceerde evaluatie van de rechterventrikel. In dit webinar richt Dr. Arntfield zich op TAPSE (Tricuspid annular plane systolisc excursion) en systolische druk in de RV (RVSP).
Voor directe toegang tot de webinar hier registreren

Point-of-care-echografie: bekende methodes in nieuwe omgevingen

On demand presentatie/Richard Scheuring, DO, MS, RMSK, FAsMA schetst verschillende voorbeelden van het buitengewone gebruik van point-of-care echografie in nieuwe omgevingen. Hij bespreekt de inzetbaarheid bij verwondingen en medische toepassingen in gevechtszones, de ruimtevaart en astronautentraining. Deze webinar benadrukt de draagbaarheid en duurzaamheid van de point-of-care echografiesystemen van SonoSite; dit is het enige beeldvormingsapparaat dat praktisch kan worden ingezet in de ruimtevaart.
Voor toegang tot het webinar hier registreren

Implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling - Deel 1

Presentatie op aanvraag / Felipe Teran, MD, spoedarts van de afdeling Emergency Ultrasound Center for Resuscitation Science van de Universiteit van Pennsylvania brengt deel 1 van de presentatie rond implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling. Dr. Teran identificeert een aantal van de meest relevante publicaties over TEE waarvan spoedartsen op de hoogte moeten zijn, schetst een succesvol TEE-programma en de toepassingsdomeinen ervan, bespreekt de praktische aspecten van een TEE-sonde, en gaat dieper in op het schoonmaken en onderhouden van een TEE-sonde.
Voor toegang tot het webinar hier registreren

 

Implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling - Deel 2: praktische zaken

Presentatie op aanvraag / Felipe Teran, MD, spoedarts van de afdeling Emergency Ultrasound Center for Resuscitation Science van de Universiteit van Pennsylvania brengt deel 2 van de presentatie rond implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling. Dit webinar is gericht op de trainingsmogelijkheden voor TEE-echografie, bespreekt de accreditering en institutionele privileges voor de praktijk van point-of-care TEE, en geeft een overzicht van de belangrijkste beschikbare bronnen voor het leren en trainen in TEE.
Voor toegang tot het webinar hier registreren

 

Gestructureerd eFAST-onderzoek

Presentatie op aanvraag / Dr. Thomas Notheisen en Dr. Rudiger Eichholz presenteren het "Gestructureerde eFAST-onderzoek", dat wordt gebruikt op de spoedgevallendienst en op de afdeling intensieve zorgen. Dr. Notheisen en Dr. Eichholz bespreken de acht sondeposities van dit onderzoek, gebaseerd op de ATLS-criteria, om snel levensbedreigende problemen te diagnosticeren en te behandelen.
Voor toegang tot het webinar hier registreren

Page Category: