Webinars

Webinars over point-of-care-echografie (op aanvraag)

Alle webinars zijn in het Engels

 

Overwegingen voor vaattoegang bij COVID-19-patiënten

Presentatie op aanvraag / Bekijk het on-demand webinar met senior verpleegkundige Matthew Ostroff, coördinator vaattoegang en hoofdclinicus bij het St Joseph's Healthcare System in Patterson, New Jersey, in de VS. Matthew praat hierin over vaattoegang bij COVID-19-patiënten. 

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Doelgerichte echo's bij ademhalingsproblemen

On-demand presentatie / Bekijk het on-demand webinar met dr. Robert Arntfield, directeur IC-echografie bij de Western University in London, Ontario, Canada. Hierin bespreekt dr. Arntfield doelgerichte echografie bij longfalen en essentiële cardiale overwegingen ten tijde van de COVID-19-pandemie.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Interview met dr. Justin Kirk Bayley: COVID-19 overleven

On-demand presentatie / Bekijk het Sonosite-interview met anesthesioloog en echografiespecialist dr. Justin Kirk-Bayley van het Royal Surrey County Hospital in Guildford, Engeland. Dr. Kirk-Bayley praat hierin over zijn ervaringen in de strijd tegen COVID-19 en de cruciale rol van echografie bij de behandeling van deze patiënten, in een gesprek met medisch directeur van Fujifilm Sonosite dr. Diku Mandavia. 

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Longechografie voor COVID-19

On-demand presentatie / Dr. Robert Arntfield, MD. Dr. Arntfield geeft een korte introductie van longechografie en enkele gouden tips voor het maken van scans, demonstreert klassieke longechografische beelden en laat video's zien van typische kenmerken van COVID-19, evalueert praktische overwegingen bij COVID-19-patiënten en bespreekt hoe longechografie ingezet kan worden bij het diagnosticeren en behandelen van COVID-19-patiënten. 

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Interview met Dr. Mangala Narasimhan over de aanpak van COVID-19 in New York

On-demand presentatie / Bekijk het interview met Mangala Narasimhan, DO, longarts en kritiekezorgspecialist in het Long Island Jewish Medical Center in New York. Dr. Narasimhan beschrijft de gevolgen van de COVID-19-pandemie op haar ziekenhuis in het centrum van de uitbraak in New York.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Interview met dr. Enrico Storti over COVID-19

On-demand presentatie / Bekijk het interview met dr. Enrico Storti, anesthesie- en IC-directeur/afdelingscoördinator van de spoedeisende hulp van het Maggiore-ziekenhuis in het Italiaanse Lodi, aan de frontlinie van de COVID-19-pandemie.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Geavanceerde evaluatie van de rechterventrikel

On-demand presentatie / Robert Arntfield, MD. In webinar richt Dr. Arntfield zich op TAPSE (Tricuspid annular plane systolisc excursion) en systolische druk in de RV (RVSP).

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Hemodynamische evaluatie via TTE

On-demand presentatie / Professor Martin Zoremba, MD. In deze webinar licht dr. Zoremba de basisprincipes van hemodynamiek bij point-of-care-echografie toe, bespreekt hij transthoracale echografie (TTE) als indicatiehulpmiddel, beschrijft de belangrijkste metingen en indicatieve kenmerken, en introduceert hij een rationeel hemodynamisch algoritme.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling - Deel 1

On-demand presentatie / Felipe Teran, MD. In deze webinar identificeert dr. Teran een aantal relevante publicaties over TEE waarvan spoedartsen op de hoogte moeten zijn, schetst hij een succesvol TEE-programma en de toepassingsdomeinen ervan, bespreekt hij de praktische aspecten van een TEE-transducer en gaat hij dieper in op het schoonmaken en onderhouden van een TEE-transducer.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Implementatie van transesofageale echocardiografie (TEE) op de spoedafdeling - deel 2: praktische zaken

On-demand presentatie / Felipe Teran, MD. Deze webinar is gericht op de trainingsmogelijkheden voor TEE-echografie, bespreekt de accreditering en institutionele privileges voor de praktijk van point-of-care TEE, en geeft een overzicht van de belangrijkste beschikbare bronnen voor het leren en trainen in TEE.

Voor toegang tot het webinar hier registreren

Page Category: