Modernisering van een gezondheidssysteem

Aflevering 1: De transformatie van een gezondheidszorgsysteem

Banner Health, met hoofdkwartier in Phoenix, Arizona, stelde zich als doel hun kosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit en service te verbeteren. Deze zorgverlener, die 28 ziekenhuizen en aanverwante gezondheidsinstanties in zeven staten exploiteert, heeft een aantal strategische initiatieven uitgewerkt om deze doelstelling te bereiken, waaronder een intensieve zorgafdeling met telecommunicatie en meerdere programma's met point-of-care-echografie, van ziekbedechografie en het inbrengen van centrale lijnen tot pediatrische buikpijn.

"De Raad van Bestuur, het managementteam en alle andere betrokkenen hebben bewust besloten dat we samen het voortouw willen nemen in de gezondheidszorg. En dus evolueren we van een ziekenhuissysteem naar een zorgsysteem."

Robert Groves, MD, vicepresident Health Management bij Banner Health

Aflevering 2: Het veranderen van het gezondheidszorglandschap

Banner Health heeft een programma geïmplementeerd voor centrale lijnen waarbij gebruik wordt gemaakt van point-of-care-echografie en ademhalingstherapeuten om complicaties tijdens CVK-plaatsing aan te pakken. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe Banner Health de klinische resultaten verbetert, kosten verlaagt en een betere patiëntervaring biedt.

Aflevering 3: Verbetering van de zorgkwaliteit

We kunnen point-of-care-echografie gebruiken om de pomp, met andere woorden het hart, te evalueren bij patiënten die ernstig ziek zijn en in shock verkeren. Dit is informatie die we onmiddellijk nodig hebben. We kunnen in dergelijke situaties niet op een andere arts gaan zitten wachten. We moeten nu meteen weten of het hart faalt omdat het te leeg is en we dus meer vloeistof nodig hebben of juist door een teveel aan vloeistof dat afgevoerd moet worden. Dat is niet altijd van buitenaf duidelijk. Echografie kan die vraag vrijwel meteen in realtime beantwoorden. — Robert Groves, MD, vicepresident Health Management, Banner Health

Page Category: