Draagbare echograaf voor gezondheidszorg op afstand

village-floating-doctor-logo

Floating Doctors

Ga mee op onze zesdelige reis met dr. Ben LaBrot en de rest van het Floating Doctors-team. Dr. LaBrot en zijn mensen behandelen duizenden patiënten in afgelegen gebieden in Midden-Amerika en Haïti. Floating Doctors blijft trouw aan zijn centrale ethos: aandacht voor elke individuele patiënt. Om deze missie te volbrengen is draagbare echografie echt onmisbaar.

 

Eerste reis - gepresenteerd door Sonosite

Dr. Ben LaBrot gebruikt in Bahia Grande in Panama het Edge-echografiesysteem voor het eerst om een plan van aanpak te bepalen voor een patiënt met pijn in de onderbuik.

 

Het verhaal van Gustivino

Hoog in de bergen boven Pueblo Nuevo lijdt de jonge Gustivino aan een onbekende hartafwijking. Zijn gezondheid gaat snel achteruit.

 

Blik van het geestesoog

De pijnlijke ontsteking van Rigoberto is zorgwekkend. In een geïmproviseerde kliniek maakt de jonge medicijnenstudent Mackenzie voor het eerst gebruik van het Edge-echografiesysteem.

 

De visie verspreiden

De 'parteras', Panamese vroedvrouwen, leren hoe ze op het scherm de baby en de placenta kunnen onderscheiden en zetten hun eerste stappen om problematische geboorten al in een vroeg stadium te leren herkennen.

 

Maria's baby

Er wacht Maria een potentieel rampzalige verlossing. Het is enorm ingewikkeld om haar naar een ziekenhuis te brengen en dr. Jordan beoordeelt de opties.

 

Obstakels wegnemen

De drie weken oude baby is lusteloos en slaperig. De moeder maakt zich ongerust. Bij het volgende consult maken de artsen zich ook zorgen over het lage gewicht.

Page Category: