Pool House Equine kiest FUJIFILM Sonosite voor robuuste echografiemogelijkheden

July 26, 2018

Pool House Equine Clinic in het Engelse Fradley heeft onlangs zijn deuren geopend als nieuwe, speciaal gebouwde veterinaire faciliteit. Dit centrum biedt geavanceerde paardengeneeskundige diensten in de Midlands en de praktijk heeft een FUJIFILM Sonosite Edge II point-of-care echografiesysteem gekozen om te voldoen aan de toenemende vraag.

Senior partner Richard Stephenson legt uit dat de Pool House Equine Clinic een lange geschiedenis heeft.

“Pool House is een heel bekende praktijk met meer dan 150 jaar ervaring. We hebben een reputatie verworven als gespecialiseerd centrum voor beeldvorming bij paarden met mogelijkheden voor radiografie, echografie en MRI. Onze nieuwe faciliteit biedt ons meer werkruimte en stallen. Voor deze uitbreiding hebben we een nieuw point-of-care echografiesysteem aangeschaft.”

De officiële opening van de nieuwe faciliteit werd bijgewoond door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales (beter bekend als Prins Charles).

“Het bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid aan ons nieuwe centrum was een grote eer. Ons personeel keek erg uit naar de ontmoeting met Prins Charles en heeft hem rondgeleid door de geweldige faciliteiten die we nu hebben.”

 

Op de vraag waarom Pool House heeft geïnvesteerd in een Sonosite Edge II-echografiesysteem voor de nieuwe faciliteit, zegt Stephenson dat de fysieke omstandigheden bij paardengeneeskunde duurzaam medisch materiaal vereisen.

“In een paardenpraktijk moet echografie vaak worden toegepast onder moeilijke omstandigheden en daarom hebben we systemen nodig die bestand zijn tegen extreme temperaturen, stof, stro, modder, water en af en toe een klap. Veel apparatuur die in de diergeneeskunde wordt gebruikt, is oorspronkelijk bedoeld voor een klinische omgeving voor mensen en dus niet bestand tegen de beproevingen van ons werk. Ze zijn gewoon niet geschikt voor dit doel. Daarentegen zijn Sonosite-systemen perfect voor ons: ze zijn robuust, zeer mobiel en erg intuïtief in het gebruik, wat belangrijk is voor incidentele gebruikers van echografie." 

We hebben al Sonosite-echografiemachines sinds de introductie van de TITAN jaren geleden en hebben in de loop van de tijd een aantal TITAN- en MicroMaxx-systemen gehad. Veel van deze instrumenten worden nog elke dag gebruikt, wat aangeeft hoe robuust Sonosite-apparatuur is. Ze vormen een integraal onderdeel van onze dagelijkse praktijk, zoals voor het evalueren van een beschadigde pees, het scannen van een drachtige merrie of het diagnostiseren van een koliek.

"De Edge II is zelfs beter geschikt voor diergeneeskundig gebruik dan onze vorige systemen en is zonder twijfel een stap voorwaarts in beeldvorming. Het systeem biedt zeer goede beeldkwaliteit, niet alleen naar maatstaven van point-of-care echografie, maar voor echografie in het algemeen.

Het ontwerp is zeer doordacht en het afgedichte toetsenbord maakt snelle aanpassingen mogelijk met minder kans op het binnendringen van water, wat in ons werk een reëel risico is. De versterkte kabels zijn echt een bonus doordat ze de aansluiting tussen de machine en de sonde helpen beschermen. Dat is een zwakke plek bij echografiesystemen van andere merken die we hebben uitgeprobeerd.”  

 

Meer informatie over Sonosite Edge II

Voor een paardenarts kan de werkdag net zo onvoorspelbaar zijn als zijn of haar patiënten. Sonosites Edge II biedt zekerheid bij beeldvorming met een uitstekend diagnostisch beeld dat gemakkelijk te verkrijgen is. Dankzij een snelle opstarttijd en vooraf ingestelde onderzoeken en calculaties is de Sonosite Edge II klaar om te presteren wanneer u dat bent.

 

Share