Sonosite en Bridge To Health: POCUS-training in Oeganda

January 06, 2019

Om te vieren dat we al 20 jaar artsen helpen om point-of-care-echografie naar de patiënt te brengen, is Sonosite een samenwerking aangegaan met de Canadese NGO Bridge to Health en de Oegandese Kigezi Healthcare Foundation (KIHEFO) om medici in Oeganda te trainen in het diagnosticeren van pediatrische pneumonie en het scannen van borstmassa's om kanker uit te sluiten.

In de woorden van Dr. William Cherniak, oprichter en voorzitter van Bridge To Health: "Het principe van Bridge To Health is partnerschap. Dat maakt ons zo anders dan andere mondiale gezondheidsprogramma's. "

Uitgaande van die partnerschapsfilosofie is Bridge to Health een samenwerking met het Global Health-programma van Sonosite aangegaan om Sonosite M-Turbo-echografiesystemen te doneren aan en transporteren naar KIHEFO, zodat lokale medici een duurzaam zorgprogramma rond point-of-care-echografie konden opzetten.  


"De mensen met wie we samenwerken in de landelijke gebieden van Oeganda of Kenia hebben weinig te kiezen als het gaat om echografie en andere diagnostische beelvormingstechnologieën zoals CT of MRI. Het is echt echografie of niets. De beschikking hebben over een draagbare echografiemachine die daar mee naartoe genomen kan worden, maakt een levensgroot verschil." 

- Emma Forte Sczudlo, programmacoördinator Bridge To Health

 


Lees meer over echografie in wereldgezondheid

Onze grootste inspiratie zijn de onzelfzuchtige mannen en vrouwen die in samenwerking met Sonosite point-of-care-echografie naar de patiënt brengen. Kijk terug op enkele van de ingewikkeldste en meest kritieke wereldgezondheidsverhalen rond Sonosite-echografie van de afgelopen twee decennia.

Share