Echografie in de lucht verandert medisch resultaat

February 17, 2019

Luchtambulancedienst STARS (Shock Trauma Air Rescue Service) is een non-profit voor luchtvervoer bij noodgevallen* die landelijke gemeenschappen bedient in de Canadese provincies British Columbia en Alberta.

STARS wordt gefinancierd door donaties van particulieren en werd opgericht door Dr. Gregory Powell, die tijdens de oorlog in Vietnam met eigen ogen had kunnen zien hoe helikoptervervoer het verschil kon maken voor patiënten. 

In mei 2017 zakte Ron Diller in elkaar in zijn lokale ziekenhuis. STARS werd uitgezonden om Diller per helikopter naar het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis te vervoeren.

Tijdens het transport onthulde een point-of-care echografie met een Sonosite M-Turbo aan boord een abdominaal aorta-aneurysma. Deze informatie veranderde het zorgpad van Diller en heeft mogelijk bijgedragen aan een beter eindresultaat voor de patiënt.

*Medisch toepassingsgebied kan variëren per staat, land en/of lokale jurisdictie

 

Meer informatie over ultradraagbare echografie 

Een krachtig diagnostisch hulpmiddel dat in uw handpalm past. De Sonosite iViz is zo ontworpen dat hij overal mee naartoe genomen kan worden. Met de iViz in uw broekzak bent u er klaar voor om moeilijke klinische beslissingen te nemen, waar u maar bent: aan het bed, bij de spoedeisende hulp of in de buitendienst. 

Share