20 jaar Sonosite

Het Sonosite verhaal

Sonosite ontstond toen het Amerikaanse ministerie van Defensie een DARPA1-subsidie toekende aan het moederbedrijf van Sonosite, ATL Ultrasound. De opdracht van de regering was duidelijk: creëer een mobiel echografiesysteem dat robuust genoeg is om veelvuldig en snel ingezet te worden bij traumapatiënten. Na meer dan een decennium gespecialiseerd onderzoek in digitale echografie en geïntegreerde circuittechnologie was het project gerealiseerd. Het resultaat was Sonosite's eerste point-of-care echografieapparaat de Sonosite 180. 


De beginjaren

De Sonosite 180, die in 1998 op de markt werd gebracht, zorgde met zijn innovatieve technologie voor een revolutie in de gezondheidszorg. Voor het eerst hadden artsen en behandelaars een hulpmiddel waarmee ze op elk moment en op elke locatie echo's konden uitvoeren bij een patient. De Chief Medical Officer van Fujifilm Sonosite legt in het volgende filmpje uit hoe de begindagen van de point-of-care echografie eruit zagen en hoe een draagbare machine aan het bed van de patient de patiëntenzorg fundamenteel heeft veranderd. 

 


POCUS-innovators

Aan het begin van de jaren 2000 was het team van Sonosite ervan overtuigd dat draagbare en betrouwbare echografiesystemen wereldwijd levens konden redden. Vanuit hun samenwerking met clinici ontwikkelde het Sonosite-team innovatieve echografiesystemen specifiek voor hun behoeften, zoals de MicroMaxx, NanoMaxx, M-Turbo en de S-Serie. Deze systemen werden niet alleen bekroond met onderscheidingen uit de branche, ze hebben ook een revolutie teweeggebracht in de gezondheidszorg door ondersteuning te bieden aan artsen en ziekenhuizen bij het verbeteren van de patiëntervaring. Dit creëerde een markt voor point-of-care echografie.


Het ontstaan van de markt voor Point-of-Care Ultrasound (POCUS)

Sinds de begindagen van het bedrijf heeft Sonosite sterk ingezet op een vooruitstrevende productlijn, educatieve programma's en campagnes voor een breder begrip van de vele voordelen van echografie. Dit heeft ertoe geleid dat Sonosite niet alleen de markt voor point-of-care echografie heeft gedefinieerd, maar ook is uitgegroeid tot het meest gebruikte en gerespecteerde merk voor point-of-care echografie


De toekomst van Sonosite-echografie

In 1936 zette FUJIFILM haar eerste stappen in de wereld van de gezondheidszorg met de vervaardiging van de röntgenfilm2. Het doel was toen hetzelfde als nu: zorgen voor betere uitkomsten in de patiëntenzorg. In 2012 werd Sonosite een volwaardige dochteronderneming van FUJIFILM en sloot het zich aan bij de visionaire gezondheidszorgbedrijven die deel uitmaken van de Fujifilm Healthcare-portefeuille. In 2017 vierde Fujifilm Sonosite de installatie van haar 100.000ste systeem wereldwijd en blijft het bedrijf zich richten op dezelfde missie waarmee het allemaal begon: zorgverleners helpen om echografie naar elke patiënt te brengen, op elk moment en op elke locatie.


Sonosite Ultrasound is al 20 jaar de marktleider.

Waarom kiezen meer clinici voor Sonosite echografiesystemen dan voor elk ander merk? Vul onderstaand formulier in en een van onze Sonosite-experts in echografie zal contact met u opnemen voor een consultatie, face-to-face of via een virtuele demo van een van onze echografiesystemen.

Contact

 

 

 

1. Het Defense Advanced Research Projects Agency is een agentschap van het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor militair gebruik.

2. FUJIFILM begon met de ontwikkeling van de röntgenfilm in 1936, en samen met latere ontwikkelingen in de beeldvormingsfilm en archiveringsfilm zette het bedrijf de koers voor een lange reeks baanbrekende technologieën.

Page Category: