20 jaar Sonosite: echografie tot in de voorhoede van wereldgezondheid

January 06, 2019

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een groot deel van de wereldbevolking geen toegang tot echografie. Van de jungle in Panama tot de bergen in Nepal: onze grootste bron van inspiratie zijn de artsen die deel uitmaken van ons Global Health-programma en helpen om point-of-care-echografie naar de patiënt te brengen. Dit jaar vieren we het 20-jarige jubileum van Sonosite-echografie en daarom kijken we terug op enkele van de ingewikkeldste en meest kritieke wereldgezondheidsgevallen van de afgelopen twee decennia. 

 


Een belofte aan Irak inlossen met point-of-care-echografie

Mosul, de op een na grootste stad van Irak, is langzaam zijn medische infrastructuur weer aan het opbouwen na jaren van oorlog en destructie. Dr Henryk Pich, een consultant-anesthesist en intensivecare-arts aan de Universiteit van Dresden in Duitsland, bezocht de regio kort nadat de strijd was gestaakt, ondersteund door de onafhankelijke hulporganisatie CADUS. Aangedaan door de geïmproviseerde behandelcentra die hij in de vernielde ziekenhuizen aantrof, beloofde hij het kernteam van lokale artsen in het kinderziekenhuis dat hij terug zou komen met de broodnodige apparatuur en lesmateriaal.

Lees hier het verhaal

 


Een mobiele echografiepatrouille opzetten in Marokko

Elke dag sterven er 800 vrouwen aan vermijdbare oorzaken in verband met zwangerschap en bevalling en 99% van hen woont in landelijke gebieden. Veel van deze sterfgevallen zouden kunnen worden voorkomen met goede medische zorg voor zwangere vrouwen, zoals echografie tijdens de zwangerschap. Daarom heeft Sonosite in samenwerking met Qualcomm Wireless Reach, Trice Imaging Inc. en Sony het proefproject Mobile Ultrasound Patrol opgezet in Marokko. Door echografie naar de plaats van zorgverlening te brengen en de beelden op afstand te interpreteren, bleek de doorlooptijd tot 24 uur te kunnen worden teruggebracht terwijl de kosten afnamen van 80 tot 2 dollar per onderzoek.

Lees hier het verhaal.  

 


Ebola aan de frontlinies onderzoeken met echografie 

Vanuit het epicentrum van de ebola-uitbraak vertrok dr. Trish Henwood op een medische missie met de Sonosite M-Turbo om een beter inzicht te krijgen in de pathofysiologie van ziekte. Dr. Henwood is gespecialiseerd in het gebruik van point-of-care-echografie in afgelegen gebieden waar geen andere diagnostische hulpmiddelen beschikbaar zijn. In Bong, een afgelegen gebied in het noorden van Liberia, bracht ze vijf weken door in een centrum voor de behandeling van ebola dat wordt geleid door het International Medical Corps. 

Lees hier het verhaal

 


Met POCUS naar de steppen van Mongolië

Ingrid Yuile, een geaccrediteerd echografietrainer en medisch echografist met zeven jaar scanervaring in ziekenhuizen en privéklinieken in het hele land, vertrok met haar trainingsvaardigheden en een Sonosite Edge naar de steppen van Mongolië, waar ze een complex maar prachtig land aantrof.

Lees hier het verhaal

 


Meer informatie over de Sonosite M-Turbo

Het is geen toeval dat de Sonosite M-Turbo de kern van ons wereldgezondheidsprogramma vormt. Dit werkpaard onder de echografieapparaten wordt overal ter wereld gebruikt. De Sonosite M-Turbo wordt geprezen om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak

Share