The Sonosite Solution

The Sonosite Solution

Betere zorgkwaliteit en lagere zorgkosten

Bij de overgang van kwantitatieve naar kwalitatieve zorg moeten zorgsystemen manieren vinden om hoogwaardige gezondheidszorg efficiënt te leveren. Sonosite begrijpt deze noodzaak.

The Sonosite Solution is een uitgebreid, zelfgestuurd programma voor het veiliger inbrengen van centrale veneuze katheters en perifere centrale katheters met als doel om de patiëntveiligheid te vergroten, complicaties te voorkomen en het aantal pogingen te verminderen. Dit is nu exclusief beschikbaar voor klanten van Sonosite.

The Sonosite Solution maakt kwaliteitsverbetering makkelijk

Sterk geworteld in onderzoek naar kwaliteitsverbetering

Op basis van de "Plan, Do, Study, Act"-cyclus van het Institute for Healthcare Improvement (IHI) leidt The Sonosite Solution Resource Center u door een cyclus om uw resultaten te verbeteren en complicaties te voorkomen door het inbrengen van CVC's en perifere infusen te standaardiseren met behulp van point-of-care-echografie.

Aan de hand van een "Six Point"-bundel leert The Sonosite Solution u een benadering voor het plaatsen van CVC's en perifere infusen waarvoor ultrasone begeleiding vereist is.

The Sonosite Solution boekt resultaat.

Het White Memorial Medical Center had te maken met veel complicaties rondom CVC's. Daarom werkten ze met Sonosite aan een trainingsprogramma over de toepassing van CVC.

Het resultaat: een drastische afname van het aantal CLABSI- en mechanische complicaties

Prevalentie van complicaties tijdens het plaatsen van centrale lijnen

      Prevalentie van infecties in ic

      Prevalentie van infecties in het hele ziekenhuis

      Prevalentie van mechanische complicaties in het hele ziekenhuis

      Prevalentie van infecties per 1000 patiëntdagen

      Aantal mechanische complicaties

Wist u dat?

Mechanische complicaties van CVC, zoals een iatrogene pneumothorax, kosten gemiddeld $17.312 en zorgen voor gemiddeld 4,38 extra verblijfsdagen.*

*Zhan C, et al. Excess length of stay, charges, and mortality attributable to medical injuries during hospitalization. JAMA 2003;290(14):1868-74.

The Sonosite Solution voor het plaatsen van een moeilijk perifeer infuus

Download dit programma-overzicht om meer te lezen over het klinische traject waarmee het slagingspercentage van moeilijke perifere infusen verhoogd kan worden.

Toonaangevend onderwijs

The Sonosite Solution Resource Center biedt hulpmiddelen voor trainingen en opleidingen waarmee artsen kunnen leren de "Six-Point"-bundel te implementeren.

Ga naar The Sonosite Solution Resource Center voor:

  • Implementatie van het programma, gidsen, werkbladen en opleidingsrichtlijnen
  • 3D tutorialvideo's
  • Voorbeeldprotocollen en -sjablonen
  • Aangeraden trainingsroosters en presentaties voor uw faciliteit

Ondersteunend bewijs, casestudy's en referentiemateriaal

Programma Train-the-Trainer

U kunt een optioneel aanvullend educatief programma regelen via uw vertegenwoordiger van Sonosite Solution. Dit is aangepast op de behoeften van uw zorgsysteem.

Deze cursus omvat:

  • Voorgesteld rooster voor interne training
  • Opleidingsmateriaal en presentaties
  • Ultrasone systemen van Sonosite in bruikleen
  • Trainingsfantomen
  • Docent-arts van Sonosite**

**Optioneel. Tegen extra kosten.

Ga naar sonositesolutions.com/signup om u aan te melden.

Wist u dat?

Met ingang van 1 oktober 2012 ontvangen ziekenhuizen geen hogere DRG-compensatie meer voor een iatrogene pneumothorax wanneer deze optreedt na een veneuze katheterisatie.

Medicare heeft het controleren op deze aandoening verplicht gesteld. Met ingang van 1 oktober 2014 wordt voor ziekenhuizen die in de onderste 25% presteren 1% van de volledige Medicare-vergoeding voor het ontslaan van patiënten afgetrokken.

Page Category: