Sonosite SII

Ultrassom Portátil Sonosite SII Frente II

Sonosite SII

Benefits

  • Intuïtieve, adaptieve touchscreeninterface, met een door de arts aangestuurd menu
  • DirectClear-technologie biedt betere beeldvorming met een verhoogde penetratie verhoogd contrast
  • Snel overschakelen tussen onderzoekstypes met ingebouwde connector voor dubbele transducers
  • Neemt in drukke ruimtes weinig plaats in met een minimale voetafdruk en een vernieuwde standaard met extra opslagruimte

Waarom de Sonosite SII?

De aanschaf van echografieapparatuur is niet vanzelfsprekend, met name voor afdelingen als anesthesie en trauma, waar zowel tijd als ruimte een cruciale rol spelen. Waarom is de Sonosite SII dan een uitstekend presterend toestel in deze omgevingen?

De SII onderscheidt zich door een aantal belangrijke kenmerken van andere echografische oplossingen.

Snelle opstartijd

U heeft een echografietoestel nodig waarmee u direct kunt scannen. De SII is vanaf de opstart in minder dan 25 seconden klaar voor gebruik. 

Fantastische beeldkwaliteit

Wanneer uw traumazaal gevuld is met medisch personeel, kan het moeilijk zijn om alles op te merken. In deze krappe werkomstandigheden biedt de Sonosite SII een verbluffend scherp beeld. Met zijn hoge zichtbaarheid, niet-reflecterende scherm en brede kijkhoek geeft de SII patiëntenscans duidelijk weer vanuit de andere kant van de kamer.  

Nieuwe gepatenteerde transducertechnologie

DirectClear Technology, beschikbaar voor de rP19x- en rC60xi- transducers, is een innovatieve procedure met octrooiaanvraag die de prestaties van de transducer verhoogt via een verbeterde penetratie en contrastresolutie. Een unieke combinatie van corresponderende en niet-corresponderende lagen rond het kristal van de transducer stuurt meer echografische signalen naar het lichaam, waardoor een helder en duidelijk beeld ontstaat. 

Versterkte transducerkabels

Hoe vaak wordt er niet op de transducerkabels gestapt, of komen ze in de knoop te liggen? De kabels van de transducers rC60xi, rP19x, L38xi en L52x (voor diergeneeskundig gebruik)  zijn omwikkeld met een metalen omhulsel dat uw kabels beschermt tegen beschadiging. Door de elektrische verbindingen binnenin te beschermen, helpen versterkte kabels de beeldkwaliteit te behouden tijdens de levensduur van uw transducer.

Vereenvoudigde bedieningselementen, interface en voorinstellingen

Wanneer het uw taak is om een zenuwblokkade uit te voeren, inwendige bloedingen te beoordelen of een thoracentese te verrichten, hebt u technologie nodig die samen met u werkt. Daarom heeft de SII een intuïtieve gebruikersinterface, vertrouwde tactiele bedieningselementen en connectoren voor dubbele transducers. Wanneer tijd van belang is, kunt u rekenen op de SII voor het juiste onderzoek op het juiste moment met een minimale set-up.

Draagbaar echografietoestel met een kleine voetafdruk

Als de ruimte beperkt is, wilt u geen echografietoestel dat een kwart van de ruimte in beslag neemt. De Sonosite SII is ontworpen om zo weinig mogelijk ruimte in beslag te nemen en toch kristalheldere beeldvorming te bieden. De SII laat geen voetafdruk achter bij montage op een muur of bevestiging op een scharnierarm, en een minimale voetafdruk als hij gebruikt wordt met een optionele standaard om het beeld dichter bij u te brengen. 

Met de optionele kabelbeheeroplossingen wordt het eenvoudiger dan ooit om het toestel tussen ruimtes te verplaatsen. Het bekroonde ontwerp van de SII is gemaakt met input van artsen en duizenden uren realtime observatie van echografietoestellen die in klinische omgevingen worden gebruikt.

Veelzijdige, flexibele en efficiënte echografische onderzoeken

Met de SII kunt u eenvoudig wisselen tussen transducers en onderzoekstypes. Er kunnen twee transducers tegelijk worden aangesloten. U kunt van de ene transducer naar de andere switchen met twee tikken op het scherm. Met twee tikken kunt u ook wisselen tussen onderzoekstypes op dezelfde transducer. Als u bijvoorbeeld een abdominaal echografieonderzoek uitvoert en naar een vasculair onderzoek moet omschakelen, kunt u dat in enkele seconden doen.

Bekroond ontwerp

De SII is ontworpen na duizenden uren realtime observatie van het gebruik, klinische testen en interviews met artsen. De SII herintroduceert functies (zoals fysieke knoppen om de versterking en diepte aan te passen) waarvan onze klanten ons vertelden dat ze de echografische ervaring verbeteren. De Industrial Designers Society of America (IDSA) bekroonde de Sonosite SII tijdens de 36ste jaarlijkse International Design Excellence Awards (IDEA).

Klinische toepassingen van de SII

Het Sonosite SII-echografietoestel is ontworpen voor gebruik in meerdere medische gebieden, maar is bijzonder geschikt voor gebruik in de anesthesiologie, vaattoegang en trauma. 

SII-echografie voor anesthesie

Lokale anesthesiologen hebben de Sonosite SII enthousiast ontvangen als ondersteuning bij het visualiseren van zenuwen en vasculaire anatomie tijdens het plaatsen van lokale zenuwblokkades.

Verbeterde beeldkwaliteit en touchscreenbediening, gecombineerd met voorinstellingen voor zenuwonderzoek om sneller te scannen, maken de SII een uitstekende keuze voor anesthesisten die de beste perioperatieve pijnbestrijding willen bieden. 

De SII is ook gemakkelijk te reinigen en dus uiterst geschikt voor operatiekamers waar infectiebestrijding een absolute must is. Het duurzame glazen scherm bedekt het volledige oppervlak van de SII en kan gedesinfecteerd worden. Om te voorkomen dat de machine tijdens het desinfecteren per ongeluk wordt geactiveerd, kan het touchscreen vóór het reinigen eenvoudig worden uitgeschakeld.

Interscalene zenuwblokkade (plexus brachialis) met echografische begeleiding

Anesthesiespecialisten maken vaak gebruik van een interscalene zenuwblokkade bij postoperatieve analgesie. De SII biedt een duidelijke visualisatie van de naald en zenuw tijdens de plaatsing van de blokkering. Hierdoor kan de lokale verdoving nauwkeurig worden toegediend met een minimaal ongemak voor de patiënt. 

Perioperatieve echografie voor het beheer van de volumestatus

Voor anesthesisten is de volumestatus van de patiënt essentieel voor positieve resultaten. De SII geeft een duidelijke visualisatie van de vena cava inferior (VCI), het hart en de longen zodat anesthesisten snel de cardiale output kunnen beoordelen, longoedeem diagnosticeren en de volumestatus van een patiënt bepalen.

Blokkades thorax en abdomen voor postoperatieve analgesie

Zenuwblokkades van de thoraxwand (zoals de Pecs I en II) worden steeds populairder onder anesthesisten die de risico's in verband met paravertebrale blokkades willen vermijden, maar tegelijkertijd uitzonderlijke postoperatieve pijnbestrijding willen bieden aan patiënten die borstheelkunde ondergingen. De SII biedt een duidelijke visualisatie van de grote en kleine borstspieren, het borstvlies en de kwetsbare vaatstructuren. De gladde naaldprofilering van de SII helpt de naaldpunt te geleiden voor nauwkeurige plaatselijke verdoving. 

SII-echografie voor vaattoegang 

SII is een aangewezen toestel voor echogeleide vaattoegang. Met de heldere beeldvorming en eenvoudige bedieningselementen van de SII kunnen artsen eenvoudig en snel diepte- en versterkingsinstellingen instellen om toegankelijke locaties te vinden voor begeleide venapunctie en arteriële toegang. Verminderde spikkel en een verbeterd contrast zorgen voor opvallend heldere beelden van vasculaire zenuwbanen. 

Bij patiënten met veeleisende vaataandoeningen kan de SII echogeleiding bieden voor het plaatsen van een perifeer infuus, waardoor het vaak minder noodzakelijk wordt om een centrale veneuze katheter te plaatsen bij patiënten van wie de veneuze toegang anderszins wordt belemmerd. 

Voor kritiek zieke patiënten (en voor patiënten voor wie een perifeer infuus niet mogelijk is), wordt de SII vaak gebruikt voor echogeleide CVK-plaatsing wat pneumothorax drastisch vermindert (in tegenstelling tot de bekende methode).

Zowel de Color Doppler- als de Color Power Doppler-functie zijn beschikbaar op de SII. Visualiseer de aanwezigheid en richting van de bloedstroom in een breed scala aan statussen. 

De Center Line-gids van de SII biedt visuele richtlijnen op het scherm om de locatie van vasculaire routes te helpen bepalen tijdens live scans.

SII-echografie voor trauma 

De SII heeft een voortreffelijk ontwerp voor drukke traumazones (zonder voetafdruk bij montage op een scharnierarm en met een minimale voetafdruk bij gebruik met optionele standaard). Met twee ingebouwde transduceraansluitingen kunnen traumaspecialisten snel overgaan van een eFAST-onderzoek (P19-transducer) naar echogeleide plaatsing van een centrale veneuze katheter (met de L25-transducer). Het gemakkelijk te reinigen systeem wordt ook goedgekeurd door specialisten die werken in ruimtes waar infectiebeheersing prioritair is.

SII voor cardiale berekeningen

De SII biedt de volgende berekeningen voor hartonderzoeken: 

  • Ejectiefractie
  • Metingen van het volume
  • Simpson-regel
  • IVC-samentrekkingsverhouding
  • LA/RA-volume
  • TAPSE 

Dankzij de SII kunt u berekeningen voor ejectiefractie en fractionele verkorting tegelijkertijd bekijken.

Waarom op Fujifilm Sonosite vertrouwen?

Fujifilm Sonosite zet zich in om belemmeringen in de patiëntenzorg weg te nemen. Wereldwijd zijn er meer dan 100.000 echografiesystemen van Sonosite geïnstalleerd. Onze draagbare, compacte systemen bieden patiënten hoogwaardige point-of-care-echografie. Sonosite levert echografiemachines en -programma's met de volgende kenmerken:

5 jaar garantie

De SII heeft 5 jaar garantie. Dit is inclusief onze 24-uursbruikleengarantie: als uw machine binnen de garantieperiode om welke reden dan ook niet meer functioneert, sturen we u binnen 24 uur gratis een functionerende echografiemachine die u kunt gebruiken terwijl we uw SII repareren. 

Gebruiksgemak

Gebruik de onderzoekspresets van de SII om direct precies te scannen zoals u wilt. Vereenvoudigde bedieningselementen en een intuïtieve gebruikersinterface bieden u precies wat u nodig hebt, zonder een nodeloos ingewikkelde configuratie.

Betrouwbaarheid

U krijgt de beelden die u nodig hebt, waar en wanneer u die nodig hebt. De technologie werkt zoals u dat wilt en wanneer u dat wilt. Onze machines zijn gemaakt om te presteren.

Duurzaamheid

Onze producten werden oorspronkelijk gemaakt voor militair gebruik. We maken onze apparatuur robuust omdat onze klanten dat nodig hebben. 

Educatie

Als klant van Sonosite hebt u, net als iedereen die uw SII gebruikt, gratis exclusieve toegang tot permanente echografietraining en online klinische content (zoals instructievideo's en handleidingen).

Gebruikershandleiding Sonosite Sll
Snelstartgids Sonosite Sll
Productbrochure Sonosite Sll

Model Applications Bandwidth Scan Depth Biopsy Kit
Transdutor para Ultrassom C11xC11x abdominaal, slagaderlijk, Cardiologie (Dierenarts), neonatale, Zenuw, aderlijk 8-5 MHz 13 cm Kit available
Transdutor para Ultrassom C35xpC35x abdominaal, bewegingsapparaat, Zenuw, Verloskunde, Wervelkolom 8-3 MHz Curved 16cm Kit available
C8xC8x Prostaat, transrectale 8-5 MHz 11.5 cm Kit available
Transdutor para Ultrassom HFL38xpHFL38xi slagaderlijk, Borst, Long, bewegingsapparaat, Zenuw, oogheelkundig, vaat-, aderlijk 13-6 MHz 6 cm Kit available
HFL50xHFL50x Borst, bewegingsapparaat, Zenuw 15-6 MHz 6 cm Kit available
Transdutor para Ultrassom HSL25xpHSL25x slagaderlijk, Long, bewegingsapparaat, Zenuw, oogheelkundig, aderlijk 13-6 MHz Linear 6 cm Kit Not available
Transdutor para Ultrassom ICTxpICTx Gynaecologie, Verloskunde 8-5 MHz 13 cm Kit available
Transdutor para Ultrassom L25xpL25x slagaderlijk, Long, bewegingsapparaat, Zenuw, oogheelkundig, aderlijk 13-6 MHz 6 cm Kit available
Transdutor para Ultrassom L38xpL38xi slagaderlijk, Long, Zenuw, aderlijk 10-5 MHz 9 cm Kit available

Barcode Scanner

Warranty

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat wij een toonaangevende standaardgarantie van vijf jaar aanbieden.

Education

Elke aankoop van een Sonosite-product is inclusief toegang tot het exclusieve Sonosite Institute, onze educatieve webportal. Maak gebruik van hulpmiddelen en bronnen voor point-of-care-echografie waarmee u efficiëntere zorg via point-of-care-echografie kunt aanbieden.

Sonosite Synchronicity

Ontdek moeiteloze verificatie, kwaliteitsbewaking en facturering van point-of-care-echografie met ons procesbeheer.

Neem contact met ons op

Hebt u vragen, opmerkingen of feedback? Wij horen het graag.

 

Aanpasbare barcodesoftware

Pas uw X-Porte-barcodescanner aan om patiënt- en artsgegevens automatisch in te vullen met Sonosite Barcode Expressions