Kritieke zorg

Kritieke zorg

Echografie aan het bed is voor artsen in de kritieke zorg een waardevol hulpmiddel geworden om direct klinische informatie te verkrijgen, de patiëntveiligheid te vergroten, de efficiëntie te verhogen en complicaties te verminderen. Sonosite is al jaren actief op het gebied van echografie in de kritieke zorg en heeft zijn producten ontworpen aan de hand van uitvoerige input van intensivisten.

Sonosite levert een reeks producten op maat met de volgende kenmerken

  • Geavanceerde beeldvormingsfuncties voor een uitstekende beeldkwaliteit met minimale toetsbediening
  • Vloeistofdicht zodat oppervlakken snel en eenvoudig gereinigd en gedesinfecteerd kunnen worden
  • In minder dan 20 seconden van koude start tot scannen
  • Specifiek ontworpen modellen voor point-of-caretoepassingen
  • Voldoen ruimschoots aan de Amerikaanse militaire specificaties voor duurzaamheid
  • Toonaangevende garantie van 5 jaar
  • Uitgebreide trainings- en onderwijsprogramma's

Wat onze klanten zeggen

“Ik wist al wel van het bestaan van draagbare echografietechnologie, maar de noodzaak hiervan werd me direct duidelijk toen ik zag hoe draagbaar het systeem was en veel sneller shock in kritieke patiënten kon diagnostiseren. Ik ben naar ons bestuur gestapt en heb er bij hen voor gepleit om draagbare echografie in ons patiëntenzorgprotocol op te nemen. Ik heb het bestuur duidelijk gemaakt dat artsen met deze beschikbare technologie niet meer hoeven te gissen naar de etiologie van een probleem als we die kunnen vaststellen met echografie.

Voor mij als arts die dagelijks met ernstig zieke patiënten te maken heeft, is het volkomen duidelijk dat dit soort technologie een noodzaak is. Draagbare echografie is absoluut geen overbodige luxe. Ik heb ons bestuur duidelijk gemaakt dat het voor vele verschillende toepassingen zou kunnen worden gebruikt, zoals het plaatsen van lijnen en procedurele begeleiding. Ik heb ook uitgelegd dat het gebruik van echografie voor het onderzoeken van ernstig zieke, in shock verkerende patiënten op de intensive care en de spoedeisende hulp simpelweg een verantwoorde aanpak van zorg is. Bovenal verdienen patiënten de best mogelijke zorg en het gebruik van draagbare echografie in onze patiëntenzorg is daarom goed en ethisch noodzakelijk. Het verbetert de veiligheid van patiënten, vermindert het aantal diagnostische tests en stelt ons in staat onze patiënten sneller en nauwkeuriger te diagnostiseren.

Ik heb zelf ervaren hoe nuttig draagbare echografiesystemen kunnen zijn bij het behandelen van ernstig zieke patiënten. Onze cardiologen hebben ons een draagbaar echografiesysteem van de vorige generatie gedoneerd. Dat bewaren we in een rugzak en nemen we mee naar alle spoedeisende gevallen. Dat apparaat is extreem nuttig gebleken voor het opsporen van harttamponade, DVT of een bloedprop in het hart, maar ook voor het controleren op hartbeweging en het bevestigen van de volumestatus van de patiënt. Ik neem het echografiesysteem mee naar alle oproepen voor spoedeisende hulp. Het is nuttig om bijvoorbeeld congestief hartfalen, pneumothorax of diepveneuze trombose vast te stellen. Het biedt direct informatie en dat is voor artsen zoals ik cruciaal. Mijn advies is om alle teams voor spoedeisende hulp op het point-of-care de beschikking te geven over deze technologie.

Gelukkig hecht mijn instelling echt veel waarde aan de veiligheid van patiënten en aan het leveren van de beste zorg voor onze patiënten. Ons bestuur steunde onze aankoop van vier echografiesystemen van Sonosite voor onze intensive care en spoedeisende hulp.”

Rich Pesce, MD, Director of Critical Care, Memorial Hospital, Chattanooga, Tennessee

Gerelateerde voorlichtingsvideo's

Wist u dat echografiegestuurde zenuwblokkering de behoefte aan opioïden vermindert?

Zie hoe het St. Joseph's Health Care System echografie gebruikt om de opioïdencrisis te verminderen.

‍‌

Gerelateerde artikelen

Page Category: