Harvard-studie toont aanzienlijke kostenbesparingen dankzij POCUS

January 21, 2019

Volgens een studie uitgevoerd door Harvard-onderzoekers, realiseerden spoedartsen in buurtziekenhuizen die kozen voor diagnostische point-of-care echografie (POCUS) een aanzienlijke besparing voor patiënten, verzekeringsmaatschappijen en ziekenhuizen, zelfs als de resultaten van een echografie het zorgtraject niet veranderden.

Online gepubliceerd op 28 december in Journal of Ultrasound in Medicine. De 3 maanden durende studie bestond uit spoedartsen van het Auburn Hospital in Cambridge, Massachusetts (213 bedden).

Het team gebruikte gegevens van de honorariumschema's voor Medicare, gepubliceerd door de Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) en FairHealth om de kostenbesparingen te berekenen door het gebruik van POCUS. Gemiddeld bleek het gebruik van POCUS de kosten voor bijkomende diagnostische testen met 1.134 USD te verminderen voor privé verzekerde patiënten, met 2.826 USD voor patiënten van buiten het netwerk of onverzekerde patiënten, en met 182 USD voor Medicare- en Medicaid-patiënten.

Lees een langere samenvatting in Radiology Business of raadpleeg het onderzoek (abonnement vereist) in the Journal of Ultrasound Medicine

 

 

 

 

 

Meer informatie over hoe POCUS de kosten kan verlagen

Rich Fabian, de Chief Operating Officer van FUJIFILM Sonosite, deelt een overzicht voor wie aankoopbeslissingen neemt, aangaande de zachte kosten waarmee rekening moet worden gehouden bij de evaluatie van de globale eigendomskosten van een nieuw stuk beeldvormingsapparatuur.

Share