Fujifilm Sonosite inc., innovator van point-of-care-echografie, viert 20 jaar verbetering van patiëntenresultaten

July 20, 2018

Van slagveld tot ziekbed: deze robuuste, betrouwbare oplossingen hebben een nieuw tijdperk ingeluid waarin artsen echografie kunnen toepassen voor elke patiënt , altijd en overal.

BOTHELL, Washington, 20 juli 2017 – FUJIFILM Sonosite Inc., specialist in de ontwikkeling van geavanceerde, draagbare, point-of-care echografie-oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf het ontstaan viert van FUJIFILM Sonosite Inc en point-of-care-echografie, 20 jaar na de introductie van de Sonosite 180. De door FUJIFILM Sonosite in 1998 ontwikkelde Sonosite 180 was de eerste point-of-care echografiemachine. Dankzij deze belangrijke stap voorwaarts konden artsen voor het eerst bij elke patiënt en in elke omgeving echografietechnologie toepassen. De introductie van deze nieuwe technologie maakte een eind aan de status quo binnen echografie door point-of-care-echografie duurzaam, mobiel en betrouwbaar te maken. Daardoor kon ook aan patiënten in de meest afgelegen gebieden ter wereld zorg geboden worden. “In de afgelopen twintig jaar hebben artsen vertrouwd op FUJIFILM Sonosite Inc. als een betrouwbare, vertrouwde partner die innovatieve, extreem draagbare point-of-care echografiesystemen levert met uitstekende beeldoptimalisatie en een intuïtieve bediening”, zegt Diku Mandavia, M.D., Senior Vice President en Chief Medical Officer van FUJIFILM Sonosite Inc. en FUJIFILM Medical Systems U.S.A., Inc. “Sinds de introductie van point-of-care echografie met de Sonosite 180 kunnen artsen altijd en overal gebruikmaken van echografie om klinische antwoorden te vinden die cruciaal zijn in het besluitvormingsproces en uiteindelijk levens redden.”

FUJIFILM Sonosite Inc. is geëvolueerd vanuit een samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van Defensie om 's werelds eerste echografiesysteem voor het slagveld te ontwikkelen. Vandaag is het een bedrijf dat artsen helpt op tal van gebieden, zoals pediatrie, chirurgie, diergeneeskunde, fysiotherapie, en zelfs bij het tegengaan van het overmatig voorschrijven van opioïden dankzij echogeleide zenuwblokkades. Vandaag de dag wordt het bedrijf door artsen over de hele wereld beschouwd als het meest overwogen en gebruikte merk voor point-of-care echografie.

Ook nu point-of-care-echografie wereldwijd steeds meer ingang vindt om patiëntenresultaten te verbeteren, blijft FUJIFILM Sonosite Inc. een betrouwbare technologiepartner voor artsen door technologische innovaties en educatieve mogelijkheden te blijven bieden.

Ga voor meer informatie over FUJIFILM Sonosite Inc. en 20 jaar point-of-care-echografie naar: https://www.sonosite.com/about/sonosites-history

Over Fujifilm

FUJIFILM Sonosite, Inc., is innovator en wereldleider in point-of-care-echografie aan het ziekbed en toonaangevend op het gebied van ultrahoogfrequente micro-echografietechnologie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, en wordt vertegenwoordigd door een wereldwijd distributienetwerk in meer dan honderd landen. Dankzij de draagbare, compacte systemen van Sonosite wordt echografie steeds vaker toegepast op alle klinische terreinen doordat ze op kosteneffectieve wijze hoogwaardige point-of-care-echografie mogelijk maken in de patiëntenzorg. Ga voor meer informatie naar www.sonosite.com.

FUJIFILM Holdings Corporation in Tokio, Japan, levert innovatieve oplossingen voor tal van bedrijfssectoren wereldwijd door gebruik te maken van zijn diepgaande kennis en fundamentele technologieën ontleend aan fotografische film. De eigen kerntechnologieën leveren bijdragen op het gebied van gezondheidszorg, grafische systemen, zeer functionele materialen, optische apparatuur, digitale beeldbewerking en documentproducten. Deze producten en diensten zijn gebaseerd op de uitgebreide portfolio van chemische, mechanische, optische, elektronische en beeldtechnologieën. In het jaar tot en met 31 maart 2018 behaalde het bedrijf wereldwijd een omzet van 23 miljard dollar bij een wisselkoers van 106 yen voor 1 dollar. Fujifilm streeft naar verantwoordelijk milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ga voor meer informatie naar www.fujifilmholdings.com.

###

Alle hier vermelde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun geregistreerde eigenaars.

CONTACTPERSOON:
Lauren Geloso
Fujifilm
+1 914 789 8303
lgeloso@fujifilm.com

Share