FUJIFILM Sonosite en Partners HealthCare streven naar een meer toegankelijke point-of-care echografie voor patiëntenzorg van hogere kwaliteit

July 26, 2019

Samenwwerking om kunstmatige intelligentie (AI) te ontwikkelen voor uitgebreidere echografietechnologie met als doel meer inzetmogelijkheden van echografie en het verbeteren van onze nationale gezondheidszorg.

Bothell, Washington en Boston, Massachusetts (VS), 30 juli 2019FUJIFILM Sonosite, Inc. kondigt de start aan van een strategische relatie met Partners HealthCare om met toepassing van kunstmatige intelligentie de inzet en werking van draagbare echografie te verbeteren. De twee organisaties gaan samen aan de slag om met AI de echografietechnologie te verbeteren, zodat artsen point-of-care scans kunnen uitvoeren en de toegankelijkheid van deze technologie voor artsen en hun patiënten verder wordt uitgebreid. De samenwerking vindt plaats in het MGH & BWH Center for Clinical Data Science waar gebruik wordt gemaakt van omvangrijke gegevens, computerinfrastructuur en klinische expertise van het Partners HealthCare-systeem.

"Een nog grotere integratie van echografie in ons zorgsysteem vereist slimmere apparaten," zegt Keith Dreyer, DO, PhD, FACR, FSIIM, Chief Data Science Officer bij Partners HealthCare. "In noodsituaties is draagbare echografie door de efficiëntie en kosteneffectiviteit een essentiële metgezel van andere beeldvormingsmodaliteiten."

Het eerste project in het kader van de samenwerking zal gericht zijn op een aantal van de meer complexe procedures voor spoedeisende medische hulp met draagbare echografie waarin AI is opgenomen. Andrew Liteplo, MD, MGH Department of Emergency Medicine, legt het zo uit: "Als we scanners bouwen die zowel binnen als buiten het ziekenhuis kunnen worden gebruikt door niet-deskundige gebruikers, kunnen we hopelijk de tijd tussen trauma en diagnose verkorten, en dat vertaalt zich in snellere interventies en betere resultaten.”

Diku Mandavia, MD, FACEP, FRCPC, Senior Vice President en Chief Medical Officer van FUJIFILM Sonosite benadrukt: “Dit samenwerkingsverband focust echt op insluiting van AI in draagbare echografie met als doel de segmentatie van orgaangrenzen, meting van anatomische kenmerken en berekening van fysiologische parameters te automatiseren - het soort automatisering waarmee we de toegankelijkheid tot deze cruciale technologie kunnen verbeteren en toch een hoge diagnostische waarde kunnen bieden."

“FUJIFILM Sonosite introduceerde meer dan 20 jaar geleden echografiesystemen die voor point-of-care gebruik in de gezondheidszorg werden ontworpen. We hebben altijd goed geluisterd naar onze klanten om ervoor te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan. Ik ben er trots op dat we onze klanten AI-ondersteunde technologie kunnen aanbieden die ze inzetten voor uitbreiding van hun echografiegebruik, de geboden zorgkwaliteit verbeteren én ook nog eens de gezondheidszorg geld besparen", zegt Rich Fabian, President en Chief Operating Officer van FUJIFILM Sonosite.

Beide partijen zijn het erover eens dat betrouwbare, betaalbare medische beeldvorming op wereldwijde schaal effect zal hebben, met name in de ontwikkelingslanden waar toegang tot zorg een wezenlijke uitdaging is. Als een belangrijk diagnostisch hulpmiddel in de verloskunde en spoedeisende geneeskunde, belooft de verbeterde toegang tot en het gebruik van point-of-care echografie veel. Door de samenwerking zal de collectieve klinische en technische expertise van de organisaties worden aangewend om point-of-care echografie te bevorderen.

Over Fujifilm

FUJIFILM Sonosite Inc. is innovator en wereldleider in point-of-care-echografie aan het ziekbed en toonaangevend op het gebied van ultrahoogfrequente micro-echografietechnologie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, en wordt vertegenwoordigd door een wereldwijd distributienetwerk in meer dan honderd landen. Dankzij de draagbare, compacte systemen van Sonosite wordt echografie steeds vaker toegepast op alle klinische terreinen doordat ze op kosteneffectieve wijze hoogwaardige point-of-care-echografie mogelijk maken in de patiëntenzorg. Ga voor meer informatie naar www.sonosite.com.

Over Partners HealthCare

Partners HealthCare is een geïntegreerd gezondheidssysteem opgericht door Brigham and Women's Hospital en Massachusetts General Hospital. Naast de twee academische medische centra bestaat het Partners-systeem uit gemeenschaps- en gespecialiseerde ziekenhuizen, een verzorgingscentrum, gezondheidscentra, een artsennetwerk, thuiszorg en langdurige zorg en andere zorggerelateerde organisaties. Partners is een van de toonaangevende biomedische onderzoeksorganisaties in de VS en een van de belangrijkste onderwijsfilialen van Harvard Medical School. Partners HealthCare is een non-profit organisatie.

Over het MGH & BWH Center for Clinical Data Science

Het MGH & BWH Center for Clinical Data Science werd in 2016 opgericht en is een centrum van het Massachusetts General Hospital en Brigham and Women's Hospital samen dat als doel heeft zorg te transformeren door de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) om te zetten in betere resultaten in de gezondheidszorg en een grotere operationele efficiëntie. CCDS bevindt zich dankzij zijn uitgebreide expertise op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, het kunnen beschikken over aanzienlijke verwerkingsmogelijkheden en gegevensbronnen, zijn uitgebreide productontwikkeling en ervaring in de industrie in een unieke positie om de detectie, diagnose, behandeling en de beheersing van ziekten te verbeteren met behulp van de toepassing en commerciële inzet van AI-technieken.

###

Alle hier vermelde product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun geregistreerde eigenaars.

Contact Fujifilm:
Danielle Brown
+ 1 914-574-3273
danielle.brown@fujifilm.com

Share