East London Hospitaal p ersoneel verwelkomt de introductie van h un n ieuwe Sonosite-m achines

May 21, 2019


De afdeling spoedeisende hulp van The Queen’s Hospital in Romford pronkt met hun vier nieuwe ultrasone Sonosite-echografische (POCUS) machines waarmee ze hun patiënten snel en accuraat kunnen onderzoeken. Queen's Hospital, met een van de drukste spoedeisende hulpafdelingen in London, heeft in totaal zes Sonosite-echografiemachines. 

De draagbare POCUS-machines zijn uiterst belangrijk omdat ziekenhuispersoneel hiermee beeldvorming rechtstreeks naar de patiënt brengt zodat artsen onmiddellijk kunnen beschikken over echografieën en snel besluiten kunnen nemen en diagnoses stellen.

Darryl Wood, adviseur afdeling Spoedeisende hulp, is onder de indruk van de Sonosite-machines.

"Deze machines zijn de toekomst. Er zijn zoveel pluspunten. We moeten op de afdeling Spoedeisende Hulp vaak dingen snel en nauwkeurig onmiddellijk en ter plekke doen. Hiermee kunnen we dat doen, maar het zal ons ook helpen beslissingen te nemen om patiënten eerder te behandelen en door te verwijzen.

Als een patiënt bijvoorbeeld met een vermoedelijke breuk binnenkomt, kunnen we dit apparaat meteen gebruiken om dat te bevestigen en onmiddellijk een weloverwogen beslissing nemen over de volgende stappen, zoals bijvoorbeeld een röntgenfoto en direct zorgen voor een passende pijnverlichting en het immobiliseren van de blessure".

Wood is ook enthousiast over de toepassingen van de Sonosite-machines bij opleidingen en onderzoeken.

"Het gebruik van deze technologie is een verplichte vereiste voor registertrainingen, en dus echt waardevol als een leermogelijkheid," voegt hij eraan toe. "En het zal ons helpen het Queen's Hospital te profileren als een geweldige plek voor artsen om zich verder te ontwikkelen. We zullen deze technologie ook gebruiken om boeiend en waardevol onderzoek te doen. "
Share